Ambassadører

NORDSØEN OCEANARIUM

Nordsøen Oceanarium er i april 2023 blevet ambassadør for Nordjysk Pigekor.
– Da vi fik muligheden for at lave en ambassadøraftale med Nordjysk Pigekor, var vi ikke et øjeblik i tvivl om at vi ville sige ja tak. Gennem de seneste år har vi ofte benyttet os af Nordjysk Pigekor ved officielle arrangementer, når vi har haft et ønske om at tilføje et kunstnerisk indlæg, der dels har et lokalt afsæt og dels et meget højt musikalsk niveau. Vi synes, at Nordsøen Oceanarium og Nordjysk Pigekor er to kulturinstitutioner, der klæder hinanden på bedste vis, og med ambassadøraftalen får vi nu en ramme for et øget samarbejde, siger direktør for Nordsøen Oceanarium, Karl Henrik Laursen.

Det er aftalt, at Nordjysk Pigekor kan afholde sine forårskoncerter på Nordsøen Oceanarium – foran selve Oceanariet.
– Koret glæder sig til at optræde i Hirtshals foran den flotteste scenografi, man kan tænke sig, og så er akustikken i Oceanariet fantastisk. Vi håber, at mange har lyst til at lægge vejen forbi, og at vi på den måde kan skabe en god forårstradition i Hirtshals, siger formand for Nordjysk Pigekor, Pia Haugaard.

Den første forårskoncert på Nordsøen Oceanarium afholdes 20. april 2023. KØB BILLET HER.

– Vi synes selv, at vores akvarier med de mange smukke og fascinerende fisk har et æstetisk snit over sig. Lige som Nordjysk Pigekor i udpræget grad har det. Derfor er jeg sikker på, at Nordjysk Pigekors forårskoncerter foran Oceanariet bliver nogle helt unikke oplevelser for tilhørerne – og nu også tilskuerne – fordi det smukke akvarie bliver et enestående levende bagtæppe for koret, siger Karl Henrik Laursen.

Nordsøen Oceanarium har tidligere haft besøg af Nordjysk Pigekor, og også personligt ser Karl Henrik Laursen frem til forårskoncerterne:
– Jeg er ikke kor-ekspert, men det er tydeligt at høre, at koret er veltrænet, yderst talentfuldt og samtidig udstråler en glæde ved sangen, der både er smittende og livsbekræftende på samme tid. Samtidig finder jeg til stadighed korets repertoire overraskende varieret og fornyende, hvilket for mig vidner om en musikalsk nysgerrighed fra korledelsens side – og måske netop derfor er det altid spændende at komme til korets koncerter, blandt andet da koret sang til Erhverv Hjørrings nytårskur i januar 2023, siger Karl Henrik Laursen.

Med Nordeuropas største akvarium i baggrunden, får Nordjysk Pigekor en levende scenografi ved de årlige forårskoncerter. Foto: Claus Søndberg

ANNE MIDDELBOE CHRISTENSEN OG LARS SENNELS

Nordjysk Pigekor fik i juni 2019 to ambassadører. Det er Anne Middelboe Christensen, dramaturg, og Lars Sennels, direktør for Vendsyssle Teater. Parret blev udnævnt ved Nordjysk Pigekors sommerkoncert 2019 i en fyldt koncertsal på UCN på Skolevangen.

– Det er en meget stor ære, at Nordjysk Pigekor har valgt netop os, siger Anne Middelboe Christensen, der betegner det som en formalisering af et allerede godt venskab, og det kan Lars Sennels bakke op om:

– På teatret har vi allerede stor glæde af Nordjysk Pigekor, som stiller op, når vi beder om det. Eksempelvis da vi afslørede kunstværket Bodies on Balconies (skulpturelt værk i teatrets foyer skabt af Uffe Isolotto), og pigerne stod på vores balkon og sang Sebastians Romeo, eller da vi i forbindelse med valget havde vælgermøde, siger Lars Sennels.

Både han og Anne Middelboe Christensen betegner koret som det bedst blandt amatørkor, og de mener, at koret rammer et meget højt, korteknisk niveau.

– Jeg ser faktisk også koret som ambassadør. Nordjysk Pigekor er ambassadør for vores landsdel, og derfor skal vi selvfølgelig samarbejde. Det er vejen frem for Nordjylland, siger Lars Sennels.