Juniorkoret

I Juniorkoret står fællesskab i højsædet. Vores sangere kommer fra mange forskellige skoler og få kender andre i koret fra begyndelsen. Derfor gør vi rigtig meget ud af fællesskabet.

Korprøverne er bygget op, så sanglege, navnesange, kropslige opvarmninger osv lynhurtigt giver et stærkt og trygt fællesskab. Hver torsdag øver Juniorkoret en time alene, hvorefter Pigekoret ankommer til en times fællesprøve. Det betyder, at nye sangere lynhurtigt kommer ind i det sociale i koret og får en ultrastejl læringskurve.

Ved korstart får man en kor-mor, som har sunget i koret i mange år, som man sidder sammen med til prøverne. Hun hjælper med alt fra nodelæsning og stemmeprøver til uniformer og mødetider. Har ens kor-mor flere kor-døtre bliver det hurtigt til små familier på tværs af aldre. Så man er aldrig alene.

Derudover er der to årlige Samsangs-døgn, hvor alle piger fra Juniorkoret og Pigekoret øver sammen på en skole i byen, afløst af masser af underholdning, overnatning og fællesskab. Samsang arrangeres af pigebestyrelsen.

Det faglige styrkes med fokus på sund stemmebrug, hørelæreundervisning, så noderne læres hurtigere og lettere, og der forekommer ofte lektier med hjemmeøvning af tekster og lydfiler.

Juniorkoret tager ud og laver sine egne små koncerter for at træne at stå foran et publikum og få høstet frugterne af det daglige arbejde.