Protektor

Borgmester i Hjørring Kommune, Arne Boelt, blev 13. oktober 2019 udnævnt som protektor for Nordjysk Pigekor.

Helt konkret betyder det, at borgmesteren og pigekoret i samspil skal profilere Nordjylland, Hjørring Kommune og Nordjysk Pigekor.
– I forældrebestyrelsen glæder vi os over, at borgmesteren har øje for værdien af at have et pigekor, der gennem 55 år har medvirket til stor sangglæde, fællesskabsfølelse og venskaber for livet for tusindvis af nordjyske piger, siger formand for Nordjysk Pigekor, Tina Gaarden Geertsen.

Udnævnelsen fandt sted ved koncerten i anledning af korets 55-års jubilæum, og borgmesteren understreger, at han ikke ”bare” har sagt ja til at blive protektor.
– Jeg har sagt ja, fordi Nordjysk Pigekor gennem 55 år har leveret korsang af højeste kvalitet.- Hvis man sammenligner med et fodboldhold, er det ikke usædvanligt, at fodboldholdet rykker op og ned i tabeller og rækker. Men Nordjysk Pigekor har formået altid at præstere på et højt niveau, og det synes jeg, er utrolig flot, siger Arne Boelt.

Borgmesteren lægger ikke skjul på, at selv om han ofte ”kloger sig” på sport, så er musikken noget særligt, der også gør ham glad.
– Og så er jeg faktisk meget fascineret af at se et kor optræde. I modsætning til eksempelvis en fodboldkamp, hvor spillerne giver udtryk for glæde EFTER kampen, så kan man se, at pigerne i koret er glade, når de synger. De har fuld fokus på dirigenten, og de lever sig virkelig ind i det, og når dirigenten får en sang fremført flerstemmigt, kan man blive helt målløs over, hvor smukt det kan lyde. Det er så meget mere end det, der kommer ud af munden, siger han.

Arne Boelt understreger, at han bakker fuld og helt op om koret. Han mener, det er vigtigt, at Hjørring Kommune har plads til og bakker op om eliten og dem, for hvem musik er mere end blot en almindelig interesse.
– Vi har rigtig mange, gode kor i kommunen, og det er godt, at vi kan tilbyde så meget forskelligt. Pigerne i Nordjysk Pigekor øver sig rigtig meget, for det skal man, hvis man vil levere på et fast, højt niveau, og jeg er stolt over, at vi i Hjørring Kommune kan blive ved med at præsentere korsang på så højt niveau. Det har en god branding-værdi for os, siger han.

Nordjysk Pigekors forældrebestyrelse er glade for samarbejdet med Arne Boelt, der løber frem til næste kommunalvalg (2021).