Protektor for Nordjysk Pigekor: Søren Smalbro

Borgmester i Hjørring Kommune, Søren Smalbro, blev 11. juni 2022 udnævnt som protektor for Nordjysk Pigekor. Udnævnelsen fandt sted ved årets sommerkoncert på UCN i Hjørring.
Foto: Hans Ravn

Borgmester i Hjørring Kommune, Søren Smalbro, er i juni 2022 blevet udnævnt som protektor for Nordjysk Pigekor.
– Jeg er meget stolt af at være protektor for Nordjysk Pigekor, som er et stort aktiv – ikke bare for Hjørring, men for hele vores landsdel, siger Søren Smalbro.

Hjørring borgmester er ikke ubekendt med Nordjysk Pigekor. For 35 år siden var han fodermester i Østervrå, og pigerne på gården sang i Nordjysk Pigekor.
– Jeg kan huske, jeg dengang var med til en koncert med Nordjysk Pigekor, og selv om jeg ikke selv har musikalske evner, så kunne jeg sagtens høre, at det lød godt, og det var en stor oplevelse at være med til, siger han.

For Søren Smalbro er Nordjysk Pigekor en fast bestanddel af tilbud til unge, og han glæder sig over, at koret har hjemmebane i Hjørring.
– Det er altid godt at have en bredde i de forskellige tilbud til børn og unge, men at have et så professionelt kor, det er jeg virkelig stolt af. Tænk at vi kan tilbyde så mange piger at lære at synge på højt niveau – og samtidig er det også en form for dannelse og en læring i at samarbejde, siger Søren Smalbro.

Helt konkret betyder protektoratet, at borgmesteren og pigekoret i samspil skal profilere Nordjylland, Hjørring Kommune og Nordjysk Pigekor.
– I forældrebestyrelsen glæder vi os over, at borgmesteren har øje for værdien af at have et pigekor, der gennem mere end 55 år har medvirket til stor sangglæde, fællesskabsfølelse og venskaber for livet for tusindvis af nordjyske piger, siger formand for Nordjysk Pigekor, Tina Gaarden Geertsen.

“Jeg er meget stolt at at være protektor for Nordjysk Pigekor,
som er et stort aktiv –
ikke bare for Hjørring,
men for hele vores landsdel.”

Søren Smalbro (V), borgmester,
Hjørring Kommune