Hvorfor synge i Nordjysk Pigekor?

TIDLIGERE NP’ERE FORTÆLLER:

 • NP har haft meget, meget stor betydning for mig. Her kom jeg med i et fællesskab, hvor jeg kunne være mig. Være fælles om at synge, være fjollede og stadig være piger.  De venskaber som opstod, består stadig og det er mine nærmeste veninder. Vi holder kontakten, selvom vi bor i forskellige dele af Danmark og verden. Musikalsk har det også udviklet mig, som sanger og så har jeg fået så mange fantastiske musikalske oplevelser sammen med pigekoret.
  Mette H.
 • Jeg var med i NP fra midt i 80´erne, og har fået min opdragelse her. Ikke kun musikalsk men også menneskeligt. Det kan siges kort: NP har givet mig lykke, venner for livet, disciplin og en gudmor til mine børn. I NP har jeg altid et fællesskab.
  Stine NP1
 • NP har for mig været en lang dannelsesrejse. Jeg var med i NP i 10 år, det som pigekoret lærte mig, har formet mig som menneske. Det at være en del af kor-fællesskabet gælder for hele livet. Disciplin, udenadslære, venskaber og sammenhold betyder alverden.
  Kirsten Søndergaard – medlem af Nordjysk Pigekor fra 1985-1995.
 • Jeg var med i NP i 11 år, og det har været en stor giver til, hvordan jeg har udviklet mig, det har været en opdragende effekt, det er NP der har opdraget mig – og ikke mine forældre! 
 • Jeg kom med i Nordjysk Pigekor i januar 1964 – det år pigekoret fik havnet Nordjysk Pigekor. Min far døde i 1962, og det var en familietragedie. At synge i NP gav mig meget lys og glæde, som jeg ikke kunne få i min familie – kammeratskab og musik – helt vidunderligt! Jeg har stadig venskaber fra den tid og synger stadigvæk i kor.
  Anmari Lundegaard 
 • NP har været dannelse, glæde, venskaber og de fedste musikalske oplevelser. At tænke tilbage på mine år i NP er at tænke på nogle af de bedste ungdomsår. NP frem for alt!
  Lene, 1992-1999
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 • Fantastisk skoling i at lytte , dele, træde ind i et fællesskab med andre, koncentration, at stå foran et publikum, at rumme andre mennesker, kærlighed til musik og sang, fantastiske oplevesler i ind- og udland.
 • Venskab, sammenhold, sangglæde og personlig udvikling. En fanstastisk læring. Sang i Tage Mortensens børnekor som 5-årig og videre i skolens pigekor med Tage. Synger fortsat i Skagen Kirkes motetkor som 70-årig og har sunget i forskellige kor gennem hele livet – en prioritet, som har haft en kæmpe betydning for hele mit liv.
  Mette Hust
 • Det er svært at fatte sig i korthed om noget, der har haft så stor betydning i ens liv. Jeg lærete fokus, koncentration, disciplin og ansvarlighed. Det lyder måske lidt kedeligt, men det gav så meget mening, fordi jeg ikke kun lærte det for min egen skyld. Jeg var en del af en helhed og bar en del af ansvaret for, at pigekoret fungerede. Nordjysjk Pigekor var et fælles projekt. Det gav – og giver mig stadig – uvurderlige gode oplevelser med sang og musik.
 • Nordjysk Pigekor har givet mig en masse unikke og enestående musiske oplevelser. Socialt har jeg fået et kæmpe netværk, som har været med til at forme mig som menneske. Jeg har lært disciplin, ordentlighed, såvel som emmenske, som i alt hvad jeg laver. Grundighed og god opdragelse. Min identitet ville have være helt anderledes, uden Nordjysk Pigekor. Jeg er meget taknemmlig for at have sunget i NP.
 • At blive medlem af NP i 1964 betød et vendepunkt i mit liv. Det fællesskab og den musikglæde, som Tage Mortensen formidlede, gav mit liv et løft, som har varet ved siden.   
 • NP gav mig fællesskab om sangen, en opdragelse i disciplin, vedholdenhed og vigtigheden af at dygtiggøre mig i fællesskab med andre. Venskaber for livet, stor sangglæde med andre. Musikken fylder rigtig meget i mit voksenliv, både privat og i mit arbejde som skolelærer. NP er en stor del af dannelsen af mig. 
 • At have været med i NP har i høj grad været med til at forme den jeg er som voksen, f.eks. Ift. disciplin og fællesskab – man giver den “en skalle for hele holdet”  Et fællesskab som det er umuligt at forklare for dem, som ikke har sunget med i NP.
 • NP har betydet, at mit musikalske grundlag er lagt, og det har præget mit liv nu i ca. 40 år. Venskaber for livet – vi har delt sorger og glæder i vores ungdomsår.
 • Jeg plejer at sige, at jeg er vokset op i NP. I 10 fantastiske år af min barndom og ungdom sang jeg i Nordjysk Pigekor, og har elsket hvert eneste minut. Mine år i NP har dannet mig og formet mange af mine valg i livet. Lykke er at tilbringe 2 dage sammen med de skønneste piger i verden fra NP til jubilæum hvert 5. År. Jubilæum er sang, kram og grine – og jeg glæder mig altid som et lille barn.
  Randi Bach, 1982-1992    
 • Livsvarige venskaber, livslang interesse for korsang.
  NP 1992-2001
 • Tro – håb og kærlighed!
  1972-1975
 • Nordjysk Pigekor har været en stor og betydningsfuld del af min barndom og ungdomsår. Sammenholdet, disciplinen, omsorg og nærvær, toppet med gode musikalske oplevelser, der stadig kan give mig våde øjne. Min allerbedste ven har jeg mødt i NP midt i 80´erne, og vi er stadigvæk hinandens bedste venner.