Nordjysk Pigekor – kort fortalt

Pigekor er et traditionsrigt kor, som har eksisteret siden starten af 60’erne. Dog blev koret egentlig startet i 30’erne, som et børnekor i Frederikshavn men blev senere overtaget af en af Danmarks store børnekorledere, komponisten Tage Mortensen og fik derved navnet Nordjysk Pigekor.

Korets dirigent var fra 1964-1972 Tage Mortensen, fra 1971-1980 Helge Reinhardt, fra 1982-1997 Gunnar Petersen, fra 1997-2007 Anne Nørby Nielsen, fra 2008-2012 Trine L. Windbirk, og siden 2012 har dirigenten været Christina Kjærulff.

Nordjysk Pigekor er i dag et kor bestående af selve pigekoret, der tager ud og synger koncerter flere gange om året, og som ledes af dirigent Christina Kjærulff. Derudover består Nordjysk Pigekor også af Nordjysk Pigekors Juniorkor, som ledes af Katrine Bach Skovmand.

Nordjysk Pigekor øver hver torsdag fra kl. 17.00 til 19.30 eller 20.00, og Nordjysk Pigekors Juniorkor øver fra kl. 16.00 til 18.00. Her øver pigerne på deres brede repertoire, som de bruger til diverse koncerter rundt om i Nordjylland.

For pigerne betyder sammenhold rigtig meget udover deres sang. Derfra kommer mottoet: “NP frem for ALT” også. For at skabe sammenhold i koret holder koret en samsangsweekend efter optagelsesprøverne, så både nye som gamle kan få del i korets gode fællesskab.
Samsangsweekend bliver holdt på en skole i Hjørring fra fredag til lørdag. Her bliver der sunget for livet løs, spist en masse kage og hygget rigtig meget. Fredag aften laver pigebestyrelsen underholdning, hvorefter resten af pigerne også selv kommer på banen. Dette ender ud i hygge omkring bordet med sanglege og glade men trætte piger. Lørdag bliver brugt på at øve og synge, så sangene til de større koncerter kommer til at stå knivskarpt.

Her kan du se og downloade vedtægterne for Nordjysk Pigekor.