Rejser

Hver anden sommer tager Nordjysk Pigekor på en udenlandstur.
Dette er en stor del af korets sociale grundlag og er i høj grad med til at fremme pigernes følelse af at være en musikalsk enhed.

På tidligere rejser har koret deltaget i forskellige konkurrencer, afholdt koncerter i flotte kirker og sunget på gader og stræder.
Samtidig er der selvfølgelig lavet mange aktiviteter, der har fremmet korets sociale liv.

Rejserne er en god måde at lære hinanden endnu bedre at kende, på kryds og tværs af aldre og stemmegrupper.
Tidligere har koret rejst til steder som Kina, Spanien, Tyskland, Italien, Sverige og Island. Herunder finder du information om de seneste rejser.

Koncerter på Island i 2022
I april 2022 lykkedes det endelig at komme til Island. Turen var oprindeligt planlagt til sommeren 2021, men på grund af coronavirus måtte rejsen udsættes. Det blev dog en fantastisk tur alligevel. Med udgangspunkt i Reykjavik deltog Nordjysk Pigekor i en række koncerter i Domkirken, Frikirken og det smukke koncerthus Harpa. Det blev også til koncert i Kópavogur Kirke og popup-koncerter i Lava Centre, Secret Lagoon, Fagradalsfjall m.fl.
Foruden koncerterne blev der også tid til at se den smukke natur på Island, Geysir, Den Gyldne Cirkel, Seljanlandfoss, Fagradalsfjall-vulkanen m.fl. En uge med koncerter og ture gav koret en fantastisk rejse – både musikalsk, socialt og oplevelsesmæssigt.

På tur til Island, hvor koret sang i blandt andet det smukke koncerthus Harpa i Reykjavik.
På tuen til Island blev der også tid til at se vulkanen Fagradalsfjall.
Reynisfjara Stranden med det sorte sand og flotte stenformationer.

Seljalandsfoss

Sølv ved European Choir Games 2019 
Ved seneste kor-konkurrence i Rom i 2017 konkurrerede Nordjysk Pigekor i åben klasse og klarede det så flot, at koret i 2019 kunne rykke et niveau op, og blive bedømt i klassen ”Champions Competition” i kategorien ”Youth Choirs” ved European Choir Games 2019 i Göteborg i Sverige.
Her er pointsystemet et andet, og niveauet var væsentligt højere. I alt skulle syv dommere fra henholdsvis Sverige, Rusland, Kina, Tyskland, Danmark, England og Belgien bedømme hver sang i forhold til intonation, klang, præcis nodegengivelse og kunstnerisk udtryk. Nordjysk Pigekor blev bedømt på sangene Gloria, It’s not up to you, Underlige Aftenlufte og Ave Maris Stella – og dommerne gav koret en sølvmedalje for den flotte præstation.

Afslapning i smukke omgivelser i Göteborg.

På turen til Göteborg deltog koret i en konkurrence, der blev afviklet på det flotte universitet.